Gayatri Mantras of Navagrahas

Gayatri Mantras of Navagrahas, the nine ruling planets in Vedic Astrology. Navagrahaor the nine planets include Surya, Chandra, Mangala, Bhudha, Guru, Shukra, Shani, Rahu and Ketucontrol our joy, sorrow, obstacles, business, career, marriage, progeny, health and longevity and death.By praying them one would derive strength to tide over the problem with God’s Grace.All miseries and obstacles caused by one or many planets will be mitigtated by chanting Gayatris relevant to the specific planet(s).Each day of the week is associated with one of the Navagraha planet. Below are the NavagrahaGayatri Mantras for each 9 Grahas(Planets). Choose any one of them and recite them 108 times daily.

Navagraha Gayatri Mantras

सूर्य गायत्री मंत्र

ॐ भास्कराय विद्महे महातेजाय धीमहि | तन्नो सूर्य प्रचोदयात ||

Sun Gayatri Mantra

Om BhaskarayaVidhmahe Mahatejay Dheemahi | Tanno Surya Prachodayat||

चंद्र गायत्री मंत्र

ॐक्षीरपुत्राय विद्मिहे अमृत- तत्त्वायधीमहि | तन्नोसोम: प्रचोदयात ||

Moon Gayatri Mantra

Om KshiraputhrayaVidhmaheAmrit-TattvayDheemahi|Tanno Soma: Prachodayat ||

भौमा गायत्री मंत्र

ॐ अंगारकाय विद्मिहे शक्ति-हस्तायधीमहि | तन्नो भौम: प्रचोदयात ||

Mars Gayatri Mantra

Om AngarkayVidhmahe Shakti-HastayDheemahi | TannoBhauma:Prachodayat ||

बुध गायत्री मंत्र

ॐ सौम्य-रुपाय विद्मिहे वाणेशाय धीमहि | तन्नो: बुध: प्रचोदयात ||

Mercury Gayatri Mantra

Om Saumya-RupaayVidhmaheVaaneshaayDheemahi | TannoBudha: Prachodayat ||

बृहस्पति गायत्री मंत्र

ॐ गुरुदेवाय विद्महे परब्रह्माय धीमहि | तन्नो गुरु: प्रचोदयात ||

JupiterGayatri Mantra

Om GurudevaayVidhmaheParbrahmaayDheemahi | Tanno Guru: Prachodayat ||

शुक्र गायत्री मंत्र

ॐ भृगुसुताय विद्मिहे दिव्यदेहाय धीमहि | तन्नो: शुक्र: प्रचोदयात ||

Venus Gayatri Mantra

Om BhrgusutaayVidhmaheDivyedehaayDheemahi| TannoShukra: Prachodayat||

शनि गायत्री मंत्र

ॐ सूर्यपुत्राय विद्महे मृत्युरूपाय धीमहि | तन्नो: सौरि: प्रचोदयात ||

Sun Gayatri Mantra

Om SuryaputraayVidhmheMratyurupaaydheemhi| TannoSouree:prachodyat||

राहु गायत्री मंत्र

ॐ शिरोरुपाय विद्मिहे अमृतेशाय धीमहि | तन्नो राहु: प्रचोदयात ||

Rahu(North Node)Gayatri Mantra

Om ShirorupaayVidhmaheAmrateshaaydheemahi | TannoRahu: Prachodyat ||

केतु गायत्री मंत्र

ॐगदाहस्ताय विद्मिहे अमृतेशाय धीमहि | तन्नो: केतु: प्रचोदयात ||

Ketu(South Node) Gayatri Mantra

Om GaddahstaayVidhmaheAmrateshaaydheemahi | TannoKetu: Prachodyat||